အစားအေသာက္
အဆာေျပပဲစားစား၊ ေန႔လည္စာ ညစာအေနနဲ႔ပဲစားစား အရသာရွိတဲ႔ ထမင္းလံုးျပဳလုပ္နည္းေလးပါ။ အားလပ္ရက္ ေပ်ာ္ပြဲစားထြက္တဲ႔အခါမွာလည္း အလြယ္တကူလုပ္ၿပီး ယူေဆာင္သြားလို႔ ရပါတယ္ေနာ္။
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား - ခ်က္ၿပီးသား ထမင္း (၂)ခြက္၊ ဝက္ေပါက္ေျခာက္ (သို႔) အသားျပား(သို႔) ဝက္အူေခ်ာင္း (၄၀)ဂရမ္၊ ၾကက္သြန္နီ (၄၀)ဂရမ္၊ မုန္လာဥနီ (၄၀)ဂရမ္၊ ႏွမ္းဆီ၊ ႏွမ္းေစ့၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ၾကက္သားမႈန္႔နဲ႔ ဆားအနည္းငယ္တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
(၁) ဝက္ေပါင္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္လာဥနီနဲ႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္မ်ားကို အတံုးေသးေလးေတြ တံုးပါ။
(၂) ပန္းကန္ႀကီးတစ္လံုးထဲမွာ ထမင္း၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ႏွမ္းဆီနဲ႔ ႏွမ္းေစ့မ်ားထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊထားပါ။
(၃) ဒယ္ျပားထဲ ဆီစားပြဲတင္ဇြန္း(၂)ဇြန္းခန္႔ထည့္ၿပီး အပူေပးပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ မုန္လာဥနီနဲ႔ အသားျပားမ်ား ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ေနာက္ၾကက္သြန္ၿမိတ္လည္း ထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၄) ၿပီးလွ်င္ ေၾကာ္ထားတဲ႔ အသားနဲ႔ အသီးအရြက္မ်ားကို ထမင္းထည့္ထားတဲ႔ ပန္းကန္ထဲထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊပါ။
(၅) လက္အိတ္စြပ္ၿပီး ေဘာလံုးပံုအလံုးေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ လံုးပါ။
(၆) ေနာက္ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲထည့္ၿပီး စားသံုးလို႔ရပါၿပီ။
Ref: mykoreanfood.com
ကိုးရီးယားစတိုင္လ္ ထမင္းလံုး

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား - ခ်က္ၿပီးသား ထမင္း (၂)ခြက္၊ ဝက္ေပါက္ေျခာက္ (သို႔) အသားျပား(သို႔) ဝက္အူေခ်ာင္း (၄၀)ဂရမ္၊ ၾကက္သြန္နီ (၄၀)ဂရမ္၊ မုန္လာဥနီ (၄၀)ဂရမ္၊ ႏွမ္းဆီ၊ ႏွမ္းေစ့၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ၾကက္သားမႈန္႔နဲ႔ ဆားအနည္းငယ္တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
(၁) ဝက္ေပါင္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္လာဥနီနဲ႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္မ်ားကို အတံုးေသးေလးေတြ တံုးပါ။
(၂) ပန္းကန္ႀကီးတစ္လံုးထဲမွာ ထမင္း၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ႏွမ္းဆီနဲ႔ ႏွမ္းေစ့မ်ားထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊထားပါ။
(၃) ဒယ္ျပားထဲ ဆီစားပြဲတင္ဇြန္း(၂)ဇြန္းခန္႔ထည့္ၿပီး အပူေပးပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ မုန္လာဥနီနဲ႔ အသားျပားမ်ား ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ေနာက္ၾကက္သြန္ၿမိတ္လည္း ထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၄) ၿပီးလွ်င္ ေၾကာ္ထားတဲ႔ အသားနဲ႔ အသီးအရြက္မ်ားကို ထမင္းထည့္ထားတဲ႔ ပန္းကန္ထဲထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊပါ။
(၅) လက္အိတ္စြပ္ၿပီး ေဘာလံုးပံုအလံုးေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ လံုးပါ။
(၆) ေနာက္ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲထည့္ၿပီး စားသံုးလို႔ရပါၿပီ။
Ref: mykoreanfood.com
0 comments: