အစားအေသာက္

ရဲရင့္သူတို႔ငါးပိရည္

May 27, 2017 ေရာင္ျပန္ေလး 0 Comments



အခုေဖာ္ျပမယ့္ငါးပိရည္ကိုခပ္ျပင္းျပင္းေလးေဖာ္စပ္ထားပါတယ္။ခံတြင္းပ်က္ေနသူေတြအတြက္၊ငါးပိရည္တစ္မ်ိဳးတည္းနဲ႔နယ္စားခ်င္ေသာအရသာခပ္ျပင္းျပင္းႀကိဳက္သူေတြအတြက္ရည္ရြယ္ပါတယ္။ငါးပိရည္နဲ႔နယ္စားတိုင္းမီးဖုတ္ၿပီးလုံးျခမ္းကြဲ႐ုံေလာက္သာေျခထားတဲ့အာဝါးသီး(ခ)ကုလားေအာ္င႐ုတ္သီးဖတ္ေတြနဲ႔နယ္စားရမွာပါ။ဒါေၾကာင့္ရဲရဲရင့္ရင့္အစပ္ႀကိဳက္သူမ်ားအတြက္ေတာ့"႐ွယ္"လို႔ပဲေျပာပါရေစ။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား


  1. ငါးခူေသးေသး...........၁ေကာင္
  2. ပုစြန္ေျခာက္..............၁ဇြန္း
  3. င႐ုတ္သီးစိမ္း.............၂၀ေတာင့္
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ............... ၅တက္
  5. အာဝါးသီး..................၁၀ေတာင့္
  6. ငါးပိရည္....................၁၀က်ပ္သား



  • ငါးပိရည္ကိုနႏြင္းမႈန္႔ေလးအနည္းငယ္ႏွင့္အတူက်ေနေအာင္က်ိဳ ၿပီးစစ္ထားပါ။



  • ငါးခူကိုသန္႔စင္ၿပီးမီးကင္ကာအသားနႊာထားပါ။



  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ပုစြန္ေျခာက္တို႔ကိုေမႊးေနေအာင္ေလွာ္ပါ။ ေလွာ္ေနစဥ္အခ်ိန္အတြင္းဆီေလးတစ္စက္၊ႏွစ္စက္ထည့္ေလွာ္ပါ။



  • အားဝါးသီးေတြကိုဝါးတုတ္တံေလးတစ္ေခ်ာင္းမွာတံစို႔ထိုးသီၿပီးႏြမ္းအိေမႊးပ်ံ့ေနေအာင္ကင္ပါ။



  • ေလွာ္ထားေသာအေရာကိုညႇက္ေအာင္ေထာင္းၿပီးျပင္ဆင္မယ့္ပန္းကန္လုံးထဲထည့္ပါ။အသားနႊာထားတဲ့ငါးခူကင္ေလးေတြကိုမြေခ်ၿပီးထည့္ပါ။ဟင္းခတ္မႈန္႔အနည္းငယ္ျဖည့္ပါ။



  • အရည္စစ္ထားတဲ့ငါးပိရည္ကိုအနည္းငယ္အပူျပန္ေပးၿပီးပန္းကန္ထဲသို႔ေလာင္းခ်ပါ။



  • မီးကင္ထားတဲ့အာဝါးသီးေတြကိုေခ်ထည့္ပါ။


ကဲဘယ္ေလာက္စပ္ၿပီး..ဘယ္ေလာက္အရသာရိွလဲစမ္းၾကည့္ၾကပါခင္ဗ် ။

0 comments: