အစားအေသာက္
အခုေဖာ္ျပမယ့္ငါးပိရည္ကိုခပ္ျပင္းျပင္းေလးေဖာ္စပ္ထားပါတယ္။ခံတြင္းပ်က္ေနသူေတြအတြက္၊ငါးပိရည္တစ္မ်ိဳးတည္းနဲ႔နယ္စားခ်င္ေသာအရသာခပ္ျပင္းျပင္းႀကိဳက္သူေတြအတြက္ရည္ရြယ္ပါတယ္။ငါးပိရည္နဲ႔နယ္စားတိုင္းမီးဖုတ္ၿပီးလုံးျခမ္းကြဲ႐ုံေလာက္သာေျခထားတဲ့အာဝါးသီး(ခ)ကုလားေအာ္င႐ုတ္သီးဖတ္ေတြနဲ႔နယ္စားရမွာပါ။ဒါေၾကာင့္ရဲရဲရင့္ရင့္အစပ္ႀကိဳက္သူမ်ားအတြက္ေတာ့"႐ွယ္"လို႔ပဲေျပာပါရေစ။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ကဲဘယ္ေလာက္စပ္ၿပီး..ဘယ္ေလာက္အရသာရိွလဲစမ္းၾကည့္ၾကပါခင္ဗ် ။
ရဲရင့္သူတို႔ငါးပိရည္
အခုေဖာ္ျပမယ့္ငါးပိရည္ကိုခပ္ျပင္းျပင္းေလးေဖာ္စပ္ထားပါတယ္။ခံတြင္းပ်က္ေနသူေတြအတြက္၊ငါးပိရည္တစ္မ်ိဳးတည္းနဲ႔နယ္စားခ်င္ေသာအရသာခပ္ျပင္းျပင္းႀကိဳက္သူေတြအတြက္ရည္ရြယ္ပါတယ္။ငါးပိရည္နဲ႔နယ္စားတိုင္းမီးဖုတ္ၿပီးလုံးျခမ္းကြဲ႐ုံေလာက္သာေျခထားတဲ့အာဝါးသီး(ခ)ကုလားေအာ္င႐ုတ္သီးဖတ္ေတြနဲ႔နယ္စားရမွာပါ။ဒါေၾကာင့္ရဲရဲရင့္ရင့္အစပ္ႀကိဳက္သူမ်ားအတြက္ေတာ့"႐ွယ္"လို႔ပဲေျပာပါရေစ။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
- ငါးခူေသးေသး...........၁ေကာင္
- ပုစြန္ေျခာက္..............၁ဇြန္း
- င႐ုတ္သီးစိမ္း.............၂၀ေတာင့္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ............... ၅တက္
- အာဝါးသီး..................၁၀ေတာင့္
- ငါးပိရည္....................၁၀က်ပ္သား
- ငါးပိရည္ကိုနႏြင္းမႈန္႔ေလးအနည္းငယ္ႏွင့္အတူက်ေနေအာင္က်ိဳ ၿပီးစစ္ထားပါ။
- ငါးခူကိုသန္႔စင္ၿပီးမီးကင္ကာအသားနႊာထားပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ပုစြန္ေျခာက္တို႔ကိုေမႊးေနေအာင္ေလွာ္ပါ။ ေလွာ္ေနစဥ္အခ်ိန္အတြင္းဆီေလးတစ္စက္၊ႏွစ္စက္ထည့္ေလွာ္ပါ။
- အားဝါးသီးေတြကိုဝါးတုတ္တံေလးတစ္ေခ်ာင္းမွာတံစို႔ထိုးသီၿပီးႏြမ္းအိေမႊးပ်ံ့ေနေအာင္ကင္ပါ။
- ေလွာ္ထားေသာအေရာကိုညႇက္ေအာင္ေထာင္းၿပီးျပင္ဆင္မယ့္ပန္းကန္လုံးထဲထည့္ပါ။အသားနႊာထားတဲ့ငါးခူကင္ေလးေတြကိုမြေခ်ၿပီးထည့္ပါ။ဟင္းခတ္မႈန္႔အနည္းငယ္ျဖည့္ပါ။
- အရည္စစ္ထားတဲ့ငါးပိရည္ကိုအနည္းငယ္အပူျပန္ေပးၿပီးပန္းကန္ထဲသို႔ေလာင္းခ်ပါ။
- မီးကင္ထားတဲ့အာဝါးသီးေတြကိုေခ်ထည့္ပါ။
ကဲဘယ္ေလာက္စပ္ၿပီး..ဘယ္ေလာက္အရသာရိွလဲစမ္းၾကည့္ၾကပါခင္ဗ် ။
0 comments: