အစားအေသာက္

ေရငုပ္ကန္စြန္းႏွင့္ဖက္စြတ္မိႈေၾကာ္ခ်က္

May 27, 2017 ေရာင္ျပန္ေလး 0 Comments


ေရငုပ္ကန္စြန္းဆိုတာသဘာဝေရကန္ႀကီးေတြ၊အင္း၊အိုင္၊ေခ်ာင္းကမ္းနားေတြမွာအေလ့က်ေပါက္ေလ့ရိွတဲ့သဘာဝေပါက္ပင္ျဖစ္ၿပီးအခုလိုမိုးဦးက်ရာသီစာတစ္မ်ိဳးလည္းျဖစ္ပါတယ္။

ဇရစ္၊ ဒရင့္ေကာက္တို႔လိုပုံစံမ်ိဳးျဖစ္ၿပီးသူတို႔လိုပဲအစိမ္းေရာင္၊အညိဳ ေရာင္အပင္ညႊန္႔ေပါက္ေလးေတြျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္ၿပီးသားဟင္းပြဲမွာအရြက္ကိုမျမင္ႏိူင္မွာျဖစ္တဲ့အတြက္ျပင္ဆင္ထားပုံေလးကိုပဲေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။ဒီဟင္းပြဲရဲ႕ပုံကိုေတာ့ကြၽန္ေတာ့္ရဲ႕ညီတပည့္တစ္ေယာက္ကပ့ံပိုးကူညီေပးထားတာပါ။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား


  1. ေရငုပ္ကန္စြန္း............၃စည္း
  2. ဖက္ဆြတ္မိႈ.................၁၀က်ပ္သား
  3. ၾကက္သြန္နီ.................၁ျခမ္း
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ.................၃တက္
  5. င႐ုတ္သီးစိမ္း................ ၅ေတာင့္



  • ေရငုပ္ကန္စြန္းကိုႏုတဲ့အပိုင္းေလးေတြေရြးၿပီးဖဲ့ေႁခြပါ။
  • ဖက္ဆြတ္မိႈ(သို႔)ေတာင္ပို႔မွိဳ ကိုလည္းသန္႔စင္ဖဲ့ေႁခြပါ။


  • ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ။ 


  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုထက္ျခမ္းခြဲလွီးပါ။



  • ဒယ္အိုးတစ္လုံးကိုဆီပါသည္ဆို႐ုံေလးႏွင့္အပူေပးၿပီးၾကက္သြန္နီကိုဆီသတ္ပါ။ခ်က္ခ်င္းဆိုသလိုဓားျပား႐ိုက္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊င႐ုတ္သီးစိမ္းေတြထည့္ဆီသတ္ပါ။



  • အနည္းငယ္ေမႊးလာလ်ွင္မိႈေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။



  • ထို႔ေနာက္ေရငုပ္ကန္စြန္းေတြထည့္ၿပီးအဖုံးခဏအုပ္ထားေပးပါ။


မိႈ၊ကန္စြန္းဟင္းပြဲထက္ထူးျခားေသာရာသီစာဟင္းပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။

0 comments: