အစားအေသာက္

ဒညင္းသီးႏွင့္ေရႊပုစြန္ေျခာက္ငါးပိခ်က္

May 27, 2017 ေရာင္ျပန္ေလး 0 Comments


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
  1. ဒညင္းသီးျပဳတ္...........၁၀လုံး
  2. ေရႊပုစြန္ေျခာက္...........၂ဇြန္း
  3. စိမ္းစားငါးပိ.. ..............၁ဇြန္း
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္း.. ...........၁၅ေတာင့္ခန္႔
  5. ၾကက္သြန္နီ.. .............၁လုံး
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ.. ...........၅တက္
  7. ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္မွည့္..၅လုံးခန္႔


  • ဒညင္းသီးျပဳတ္ကိုထက္ျခမ္းခြဲၿပီးအေညႇာင့္ေလးေတြထုတ္ေပးပါ။ထိုအေညႇာင့္ေလးကအခန္႔မသင့္ရင္အစာအဆိပ္တက္တဲ့ဓာတ္ကိုျဖစ္ေပၚေစတတ္ပါတယ္။


  • ထက္ျခမ္းခြဲၿပီးင႐ုတ္ဆုံမွာေထာင္းျပားျပားေပးပါ။


  • ငါးပိကိုေရခပ္ေႏြးေနႊးႏွင့္ေဖ်ာ္ထားပါ။


  • ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴႏွင့္င႐ုတ္ေျခာက္၃ေတာင့္ေလာက္ကိုေရာၿပီးညႇက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။


  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးပါ။


  • ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာေထာင္းထားေသာအေရာ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ေရႊပုစြန္ေျခာက္တို႔ကိုနႏြင္းမႈန္႔၊အနည္းငယ္ႏွင့္အတူေရာထည့္ၿပီးဆီအနည္းငယ္ေလာင္းထည့္ပါ။


  • အဖုံးအုပ္ၿပီးမီးေအးေအးမွာဆီျပန္ေအာင္ခ်က္ေပးပါ။


  • ဆီျပန္လာလွ်င္ေထာင္းျပားထားတဲ့ဒညင္းသီးေတြထည့္ခ်က္ပါ။


  • ၃မိနစ္ခန္႔ဆက္ခ်က္ၿပီးလွ်င္အရည္ေဖ်ာ္ထားတဲ့ငါးပိကိုေလာင္းထည့္ၿပီးင႐ုတ္သီးစိမ္းေတြထည့္ပါ။


  • အဖုံးအုပ္ၿပီးေရခမ္းသည္အသည္ဆက္ခ်က္ေပးပါ။


  • အရသာအတိုးအေလွ်ာ့ခ်ိန္ဆၿပီးရင္ထမင္းၿမိန္တဲ့ဒညင္းသီးငါးပိခ်က္ေလးတစ္ခြက္ရပါၿပီ။


သတိျပဳရန္။ ။ဒညင္းသီးစားလို္အဟာရမျဖစ္ဘူးဆိုေပမယ့္လဲဒညင္းသီးကိုမေ႐ွာင္ႏိူင္ၾကတာေၾကာင့္အလြန္အကြၽံစားသုံးျခင္းကိုသတိထားၿပီးေ႐ွာင္ၾကဥ္ျကပါလို႔အသိေပးအပ္ပါတယ္။

0 comments: