အစားအေသာက္
ဒညင္းသီးႏွင့္ေရႊပုစြန္ေျခာက္ငါးပိခ်က္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
- ဒညင္းသီးျပဳတ္...........၁၀လုံး
- ေရႊပုစြန္ေျခာက္...........၂ဇြန္း
- စိမ္းစားငါးပိ.. ..............၁ဇြန္း
- င႐ုတ္သီးစိမ္း.. ...........၁၅ေတာင့္ခန္႔
- ၾကက္သြန္နီ.. .............၁လုံး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ.. ...........၅တက္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္မွည့္..၅လုံးခန္႔
- ဒညင္းသီးျပဳတ္ကိုထက္ျခမ္းခြဲၿပီးအေညႇာင့္ေလးေတြထုတ္ေပးပါ။ထိုအေညႇာင့္ေလးကအခန္႔မသင့္ရင္အစာအဆိပ္တက္တဲ့ဓာတ္ကိုျဖစ္ေပၚေစတတ္ပါတယ္။
- ထက္ျခမ္းခြဲၿပီးင႐ုတ္ဆုံမွာေထာင္းျပားျပားေပးပါ။
- ငါးပိကိုေရခပ္ေႏြးေနႊးႏွင့္ေဖ်ာ္ထားပါ။
- ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴႏွင့္င႐ုတ္ေျခာက္၃ေတာင့္ေလာက္ကိုေရာၿပီးညႇက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးပါ။
- ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာေထာင္းထားေသာအေရာ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ေရႊပုစြန္ေျခာက္တို႔ကိုနႏြင္းမႈန္႔၊အနည္းငယ္ႏွင့္အတူေရာထည့္ၿပီးဆီအနည္းငယ္ေလာင္းထည့္ပါ။
- အဖုံးအုပ္ၿပီးမီးေအးေအးမွာဆီျပန္ေအာင္ခ်က္ေပးပါ။
- ဆီျပန္လာလွ်င္ေထာင္းျပားထားတဲ့ဒညင္းသီးေတြထည့္ခ်က္ပါ။
- ၃မိနစ္ခန္႔ဆက္ခ်က္ၿပီးလွ်င္အရည္ေဖ်ာ္ထားတဲ့ငါးပိကိုေလာင္းထည့္ၿပီးင႐ုတ္သီးစိမ္းေတြထည့္ပါ။
- အဖုံးအုပ္ၿပီးေရခမ္းသည္အသည္ဆက္ခ်က္ေပးပါ။
- အရသာအတိုးအေလွ်ာ့ခ်ိန္ဆၿပီးရင္ထမင္းၿမိန္တဲ့ဒညင္းသီးငါးပိခ်က္ေလးတစ္ခြက္ရပါၿပီ။
သတိျပဳရန္။ ။ဒညင္းသီးစားလို္အဟာရမျဖစ္ဘူးဆိုေပမယ့္လဲဒညင္းသီးကိုမေ႐ွာင္ႏိူင္ၾကတာေၾကာင့္အလြန္အကြၽံစားသုံးျခင္းကိုသတိထားၿပီးေ႐ွာင္ၾကဥ္ျကပါလို႔အသိေပးအပ္ပါတယ္။
0 comments: