က်န္းမာေရး,
ဒီေန႔မွာေတာ့ မ်က္ႏွာေပၚက အမည္းစက္ေတြကို ဖယ္ရွားႏိုင္ဖုိ႔အတြက္ အာလူးကို အသံုးျပဳနည္းေတြကို မွ်ေ၀ေပးသြားမွာျဖစ္ပါတယ္။ သဘာ၀နည္းလမ္းေတြမို႔လို႔ ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳးျဖစ္မွာကို စိတ္ပူစရာမလိုပါဘူး။
၁။ အာလူးနဲ႔ သံပုရာသီး (သို႔) သံပုယိုသီး

အရင္ဆံုး အာလူးကိုေသခ်ာေဆး အခြံႏႊာၿပီး က်ိတ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ သံပုယိုသီး (သို႔) သံပုရာသီးကို အရည္ညွစ္ပါ။ ၿပီးရင္ ေသခ်ာေရာေပးၿပီး မ်က္ႏွာေပၚမွာ လိမ္းေပးပါ။ အဲဒီေနာက္ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ထားၿပီး ေရေအးနဲ႔ ေဆးခ်ပါ။ အာလူးနဲ႔ သံပုရာသီး (သို႔) သံပုယိုသီးတို႔မွာ သဘာ၀တိုင္း အသားအေရျဖဴ၀င္းေစတဲ့ ဂုဏ္သတၱိေတြပါ၀င္ၿပီး အသားအေရကို ၾကည္လင္ သန္႔စင္ေစပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း၂ခုကို ေသခ်ာေရေဆး အခြံႏႊာၿပီး ေဖ်ာ္စက္ထဲထည့္ၿပီး ေသခ်ာက်ိတ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ ေတာ့မ်က္ႏွာေပၚမွာ ေသခ်ာလိမ္းေပးပါ။ ၂၅ မိနစ္ေလာက္ထားၿပီး ေရေအးနဲ႔ ေဆးခ်ပါ။


မ်က္ႏွာေပၚက အမည္းစက္ေတြကို ဖယ္ရွားႏိုင္ဖို႔ အာလူးကို ဒီလိုသံုးမယ္

ဒီေန႔မွာေတာ့ မ်က္ႏွာေပၚက အမည္းစက္ေတြကို ဖယ္ရွားႏိုင္ဖုိ႔အတြက္ အာလူးကို အသံုးျပဳနည္းေတြကို မွ်ေ၀ေပးသြားမွာျဖစ္ပါတယ္။ သဘာ၀နည္းလမ္းေတြမို႔လို႔ ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳးျဖစ္မွာကို စိတ္ပူစရာမလိုပါဘူး။
၁။ အာလူးနဲ႔ သံပုရာသီး (သို႔) သံပုယိုသီး

- ပါ၀င္ပစၥည္း
- အာလူး ၁ လံုး
- သံပုရာသီး တစ္ျခမ္း (သို႔) သံပုရာသီး ၁လံုး
- ျပင္ဆင္ျခင္းႏွင့္အသံုးျပဳျခင္း
အရင္ဆံုး အာလူးကိုေသခ်ာေဆး အခြံႏႊာၿပီး က်ိတ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ သံပုယိုသီး (သို႔) သံပုရာသီးကို အရည္ညွစ္ပါ။ ၿပီးရင္ ေသခ်ာေရာေပးၿပီး မ်က္ႏွာေပၚမွာ လိမ္းေပးပါ။ အဲဒီေနာက္ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ထားၿပီး ေရေအးနဲ႔ ေဆးခ်ပါ။ အာလူးနဲ႔ သံပုရာသီး (သို႔) သံပုယိုသီးတို႔မွာ သဘာ၀တိုင္း အသားအေရျဖဴ၀င္းေစတဲ့ ဂုဏ္သတၱိေတြပါ၀င္ၿပီး အသားအေရကို ၾကည္လင္ သန္႔စင္ေစပါတယ္။
- အာလူးနဲ႔ သခြားသီး

- ပါ၀င္ပစၥည္း
- သခြားသီးတစ္ျခမ္း
- အာလူး ၁ လံုး
- ျပင္ဆင္ျခင္းႏွင့္အသံုးျပဳျခင္း
ပါ၀င္ပစၥည္း၂ခုကို ေသခ်ာေရေဆး အခြံႏႊာၿပီး ေဖ်ာ္စက္ထဲထည့္ၿပီး ေသခ်ာက်ိတ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ ေတာ့မ်က္ႏွာေပၚမွာ ေသခ်ာလိမ္းေပးပါ။ ၂၅ မိနစ္ေလာက္ထားၿပီး ေရေအးနဲ႔ ေဆးခ်ပါ။
- အာလူးနဲ႔ မုန္လာဥနီ


- ပါ၀င္ပစၥည္း
- မုန္လာဥနီ တစ္ျခမ္း
- အာလူး ၁ လံုး
- ျပင္ဆင္ျခင္းႏွင့္အသံုးျပဳျခင္း
ပါ၀င္ပစၥည္းႏွစ္ခုကို ေသခ်ာေရေဆးၿပီး ေဖ်ာ္စက္ထဲထည့္ကာ က်ိတ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ မ်က္ႏွာေပၚေသခ်ာလိမ္းေပးၿပီး မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ထားပါ။ အဲဒီေနာက္ ေရေဆးခ်ပါ။
အခုေဖာ္ျပခဲ့တဲ့ နည္းလမ္းေတြထဲက မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာကို အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
0 comments: