အစားအေသာက္
ၾကက္သားကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးအေနေတာ္တုံးပါ။
ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊နႏြင္းမႈန္႔တို႔ျဖင့္အရသာနယ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ ၊ခ်င္း၊င႐ုတ္ပြနီတို႔ကိုညႇက္ေနေအာင္ေရာေထာင္းပါ။
ခ်က္မယ့္အိုးထဲသို႔အရသာနယ္ထားေသာၾကက္သားကိုထည့္ပါ။ေထာင္းထားေသာအေရာကိုထည့္ၿပီးေရာႏွယ္ပါ။
စပါးလင္ကိုဓားျပား႐ိုက္ၿပီးထုံးခ်ည္ထည့္ကာဆီအနည္းငယ္ေလးေလာင္းထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။
မိီးရိွန္ေအးေအးမွာအဖုံးပိတ္ၿပီးႏူးသည္အထိခ်က္ပါ။လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ျဖည့္စြက္ပါ။
စားခါနီးအခ်ိန္မွဓားျပား႐ိုက္ထားတဲ့င႐ုတ္သီးစိမ္းေတြအုပ္ေပးပါ။
ဒါဆိုရင္ေတာ့အရသာထူးကဲတဲ႔ၾကက္သားကာလသားခ်က္ကိုရရွိႏိုင္ပါၿပီေနာ္
ၾကက္ကာလသားခ်က္
- ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
- အိမ္ၾကက္...........၁ေကာင္(၅၀က်ပ္သားခန္႔)
- ၾကက္သြန္နီ.........၂လုံး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ.........၅တက္
- ခ်င္း....................၁တက္
- င႐ုတ္ပြေျခာက္......၃ေတာင့္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း.........၅ေတာင့္
- စပါးလင္................၂ပင္
- ခ်က္ျပဳတ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ၾကက္သားကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးအေနေတာ္တုံးပါ။
ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊နႏြင္းမႈန္႔တို႔ျဖင့္အရသာနယ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ ၊ခ်င္း၊င႐ုတ္ပြနီတို႔ကိုညႇက္ေနေအာင္ေရာေထာင္းပါ။
ခ်က္မယ့္အိုးထဲသို႔အရသာနယ္ထားေသာၾကက္သားကိုထည့္ပါ။ေထာင္းထားေသာအေရာကိုထည့္ၿပီးေရာႏွယ္ပါ။
စပါးလင္ကိုဓားျပား႐ိုက္ၿပီးထုံးခ်ည္ထည့္ကာဆီအနည္းငယ္ေလးေလာင္းထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။
မိီးရိွန္ေအးေအးမွာအဖုံးပိတ္ၿပီးႏူးသည္အထိခ်က္ပါ။လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ျဖည့္စြက္ပါ။
စားခါနီးအခ်ိန္မွဓားျပား႐ိုက္ထားတဲ့င႐ုတ္သီးစိမ္းေတြအုပ္ေပးပါ။
ဒါဆိုရင္ေတာ့အရသာထူးကဲတဲ႔ၾကက္သားကာလသားခ်က္ကိုရရွိႏိုင္ပါၿပီေနာ္
0 comments: