အစားအေသာက္

ၾကက္ကာလသားခ်က္

May 29, 2017 ေရာင္ျပန္ေလး 0 Comments



  • ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား



  1. အိမ္ၾကက္...........၁ေကာင္(၅၀က်ပ္သားခန္႔)
  2. ၾကက္သြန္နီ.........၂လုံး
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ.........၅တက္
  4. ခ်င္း....................၁တက္
  5. င႐ုတ္ပြေျခာက္......၃ေတာင့္
  6. င႐ုတ္သီးစိမ္း.........၅ေတာင့္
  7. စပါးလင္................၂ပင္


  • ခ်က္ျပဳတ္ပံုအဆင့္ဆင့္


ၾကက္သားကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးအေနေတာ္တုံးပါ။

ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊နႏြင္းမႈန္႔တို႔ျဖင့္အရသာနယ္ထားပါ။

ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ ၊ခ်င္း၊င႐ုတ္ပြနီတို႔ကိုညႇက္ေနေအာင္ေရာေထာင္းပါ။

ခ်က္မယ့္အိုးထဲသို႔အရသာနယ္ထားေသာၾကက္သားကိုထည့္ပါ။ေထာင္းထားေသာအေရာကိုထည့္ၿပီးေရာႏွယ္ပါ။

စပါးလင္ကိုဓားျပား႐ိုက္ၿပီးထုံးခ်ည္ထည့္ကာဆီအနည္းငယ္ေလးေလာင္းထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။

မိီးရိွန္ေအးေအးမွာအဖုံးပိတ္ၿပီးႏူးသည္အထိခ်က္ပါ။လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ျဖည့္စြက္ပါ။

စားခါနီးအခ်ိန္မွဓားျပား႐ိုက္ထားတဲ့င႐ုတ္သီးစိမ္းေတြအုပ္ေပးပါ။

ဒါဆိုရင္ေတာ့အရသာထူးကဲတဲ႔ၾကက္သားကာလသားခ်က္ကိုရရွိႏိုင္ပါၿပီေနာ္

0 comments: