အစားအေသာက္

ငါးေျပမငါးပိရည္ခ်က္ႏွင့္တို႔စရာ

May 29, 2017 ေရာင္ျပန္ေလး 0 Comments



  • ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား



  1. ငါးေျပမ.............၃ေကာင္
  2. ငါးပိရည္က်ိဳ.........၁၀က်ပ္သား
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ.........၇မႊာ
  4. ၾကက္သြန္နီ..........၁လုံး
  5. င႐ုတ္သီးစိမ္း.........မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  6. ကုလားေအာ္ျငဳတ္သီး.....၃ေတာင့္
  7. င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္......၅ေတာင့္


ငါးေျပမေတြကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးဓားနဲ႔မႊန္းပါ။ဆား၊ဟင္းခတ္မွဳန္႔၊နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ျဖင့္နယ္ကာ
ေရအနည္းငယ္ျဖင့္ႏူးေအာင္ျပဳတ္ပါ။

ႏႈးၿပီဆိုအေအးခံကာအသားနႊင္ထားပါ။

ငါးပိရည္ကိုနႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ျဖင့္က်ေအာင္က်ိဳပါ။ငါးေျပမအ႐ိုးေတြထည့္ျပဳတ္ပါ။

ဇကာေလးျဖင့္အရံသင့္စစ္ယူထားပါ။

ၾကက္သြန္နီႏွင့္င႐ုတ္သီးေျခာက္ေတာင့္ကိုမီးဖုတ္ပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ကုလားေအာ္သီးတို႔ကိုမီးေအးေအးျဖင့္ေမႊးေနေအာင္ေလွာ္ပါ။

မီးဖုတ္ထားတဲ့အေရာ၊ေလွာ္ထားတဲ့အေရာေတြအားလုံးကိုေရာေထာင္းပါ။

ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီးေထာင္းထားတဲ့အေရာကိုဆီသတ္ပါ။

အနည္းငယ္ေမႊးလာၿပီဆိုရင္အ႐ိုးနႊင္ထားတဲ့ငါးေျပမအသားေတြထည့္ဆီသတ္ပါ။

စစ္ယူထားတဲ့ငါးပိရည္ေတြထည့္ခ်က္ပါ။ဟင္းခတ္မွဳန္႔ေလးျဖင့္အရသာျဖည့္ေပးပါ။

အျခားငါးမ်ား၊ငါးအသားတုံး၊ပုစြန္တို႔ႏွင့္လဲအစားထိုးခ်က္ႏိူင္ပါတယ္။

မိမိႏွစ္သက္တဲ့တို႔စရာအစုံအလင္ႏွင့္တြဲဖက္ႏိူင္ပါသည္။

0 comments: