အစားအေသာက္
ငါးေျပမေတြကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးဓားနဲ႔မႊန္းပါ။ဆား၊ဟင္းခတ္မွဳန္႔၊နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ျဖင့္နယ္ကာ
ေရအနည္းငယ္ျဖင့္ႏူးေအာင္ျပဳတ္ပါ။
ႏႈးၿပီဆိုအေအးခံကာအသားနႊင္ထားပါ။
ငါးပိရည္ကိုနႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ျဖင့္က်ေအာင္က်ိဳပါ။ငါးေျပမအ႐ိုးေတြထည့္ျပဳတ္ပါ။
ဇကာေလးျဖင့္အရံသင့္စစ္ယူထားပါ။
ၾကက္သြန္နီႏွင့္င႐ုတ္သီးေျခာက္ေတာင့္ကိုမီးဖုတ္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ကုလားေအာ္သီးတို႔ကိုမီးေအးေအးျဖင့္ေမႊးေနေအာင္ေလွာ္ပါ။
မီးဖုတ္ထားတဲ့အေရာ၊ေလွာ္ထားတဲ့အေရာေတြအားလုံးကိုေရာေထာင္းပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီးေထာင္းထားတဲ့အေရာကိုဆီသတ္ပါ။
အနည္းငယ္ေမႊးလာၿပီဆိုရင္အ႐ိုးနႊင္ထားတဲ့ငါးေျပမအသားေတြထည့္ဆီသတ္ပါ။
စစ္ယူထားတဲ့ငါးပိရည္ေတြထည့္ခ်က္ပါ။ဟင္းခတ္မွဳန္႔ေလးျဖင့္အရသာျဖည့္ေပးပါ။
အျခားငါးမ်ား၊ငါးအသားတုံး၊ပုစြန္တို႔ႏွင့္လဲအစားထိုးခ်က္ႏိူင္ပါတယ္။
မိမိႏွစ္သက္တဲ့တို႔စရာအစုံအလင္ႏွင့္တြဲဖက္ႏိူင္ပါသည္။
ငါးေျပမငါးပိရည္ခ်က္ႏွင့္တို႔စရာ
- ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
- ငါးေျပမ.............၃ေကာင္
- ငါးပိရည္က်ိဳ.........၁၀က်ပ္သား
- ၾကက္သြန္ျဖဴ.........၇မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ..........၁လုံး
- င႐ုတ္သီးစိမ္း.........မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ကုလားေအာ္ျငဳတ္သီး.....၃ေတာင့္
- င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္......၅ေတာင့္
ငါးေျပမေတြကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးဓားနဲ႔မႊန္းပါ။ဆား၊ဟင္းခတ္မွဳန္႔၊နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ျဖင့္နယ္ကာ
ေရအနည္းငယ္ျဖင့္ႏူးေအာင္ျပဳတ္ပါ။
ႏႈးၿပီဆိုအေအးခံကာအသားနႊင္ထားပါ။
ငါးပိရည္ကိုနႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ျဖင့္က်ေအာင္က်ိဳပါ။ငါးေျပမအ႐ိုးေတြထည့္ျပဳတ္ပါ။
ဇကာေလးျဖင့္အရံသင့္စစ္ယူထားပါ။
ၾကက္သြန္နီႏွင့္င႐ုတ္သီးေျခာက္ေတာင့္ကိုမီးဖုတ္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ကုလားေအာ္သီးတို႔ကိုမီးေအးေအးျဖင့္ေမႊးေနေအာင္ေလွာ္ပါ။
မီးဖုတ္ထားတဲ့အေရာ၊ေလွာ္ထားတဲ့အေရာေတြအားလုံးကိုေရာေထာင္းပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီးေထာင္းထားတဲ့အေရာကိုဆီသတ္ပါ။
အနည္းငယ္ေမႊးလာၿပီဆိုရင္အ႐ိုးနႊင္ထားတဲ့ငါးေျပမအသားေတြထည့္ဆီသတ္ပါ။
စစ္ယူထားတဲ့ငါးပိရည္ေတြထည့္ခ်က္ပါ။ဟင္းခတ္မွဳန္႔ေလးျဖင့္အရသာျဖည့္ေပးပါ။
အျခားငါးမ်ား၊ငါးအသားတုံး၊ပုစြန္တို႔ႏွင့္လဲအစားထိုးခ်က္ႏိူင္ပါတယ္။
မိမိႏွစ္သက္တဲ့တို႔စရာအစုံအလင္ႏွင့္တြဲဖက္ႏိူင္ပါသည္။
0 comments: