အစားအေသာက္

အာဟာရအျပည့္နဲ႔ ၾကက္ဥစြပ္ျပဳတ္ေလး လုပ္စားဖုိ

May 28, 2017 ေရာင္ျပန္ေလး 0 Comments

ကဲ.... ဒီကေန႔ေတာ့ စြပ္ျပဳတ္လုပ္ေသာက္ရေအာင္ပါ။ ရာသီဥတုပူလုိ႔ ထမင္းနဲ႔ဟင္းကို မစားခ်င္သူေတြအတြက္ ၾကက္ဥေမႊစြပ္ျပဳတ္ ျပဳလုပ္နည္းကို ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။ ေနမေကာင္းသူေတြရွိရင္လည္း ဆန္ျပဳတ္အစား ၾကက္ဥစြပ္ျပဳတ္ေလး တုိက္ရင္ ပိုၿပီး အာဟာရျဖစ္တာေပါ့။


ၾကက္ဥစြပ္ျပဳတ္ တစ္ပြဲစာအတြက္ လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ၾကက္ျပဳတ္ရည္၊ ၾကက္ဥ - ၃ လံုး၊ ေကာ္မႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဝက္၊ ဆား ၊ ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔နဲ႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္တုိ႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ၿပီး ေသေသခ်ာခ်ာေလး ေမႊထားရပါမယ္။ ဆားနဲ႔ျငဳပ္ေကာင္းကိုလည္း ၾကက္ဥထဲ ထည့္ၿပီးခေလာက္ထားပါ။ ေကာ္မႈန္႔ကိုလည္း ေရေဖ်ာ္ထားပါ။


ဒါဆုိရင္ ခ်က္လို႔ရပါၿပီ။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို မီးဖုိေပၚမွာ ဆူေအာင္တည္ထားရပါမယ္။ ျပဳတ္ထားၿပီးသားအရည္ဆုိေတာ့ ဆူလာတာနဲ႔ ေဖ်ာ္ထားတဲဲ့ေကာ္ရည္ကို ျဖည္းျဖည္းခ်ည္း ထည့္ရပါမယ္။ ေကာ္ရည္ခြက္ကို လက္တစ္ဖက္က ျဖည္းျဖည္းခ်င္းထည့္ေနခ်ိန္မွာ က်န္လက္တစ္ဖက္က အိုးထဲကိုေမႊေပးေနမွ အရည္ေတြ မခဲကုန္မွာျဖစ္ပါတယ္။ ထပ္ဆူလာေအာင္ ေစာင့္ၿပီး ေမႊထားတဲဲ့ၾကက္ဥကိုလည္း ေစာနကအတုိင္း ထည့္ေပးရပါမယ္။ ဆူလာရင္ အရသာကိုျမည္းၿပီး ဆားနဲ႔ ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔ ထပ္ပါ။ မီးဖိုေပၚက ခ်ၿပီးရင္ စားခါနီးမွ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးျဖဴးၿပီး စားမယ္ဆုိ အရမ္းဆိမ့္ၿပီး ေမႊးပ်ံ႕ေနတဲ့ ၾကက္ဥစြပ္ျပဳတ္ေလးကို ရၿပီေပါ့။
Source : Seonkyoung Longest

0 comments: