အစားအေသာက္

ရိုးရာအစားအစာ ဘိန္းမုန္႔အရသာ

May 27, 2017 ေရာင္ျပန္ေလး 0 Comments

Lc6ca3vpmhpcx4tskpad

ေန႔လည္ေန႔ခင္း အဆာေျပဘိန္းမုန္႔ကို ေကာ္ဖီပူပူေလးနဲ႔ ေသာက္ရတဲ႔အရသာက ဘာနဲ႔မွ မတူဘူးေနာ္
  • ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား 
  1. ပန္ကိတ္ျပဳလုပ္ေသာမုန္႔အႏွစ္၊ 
  2. ဆန္မုန္႔၊ 
  3. ထန္းလ်က္ရည္၊ 
  4. သၾကား၊ 
  5. မုန္႔ဖုတ္ဆိုဒါ၊ 
  6. ဘိန္းေစ့၊ 
  7. အုန္းသီးဖတ္(ျခစ္ၿပီးသား)နဲ႔
  8. ေထာပတ္ (သို႔မဟုတ္) ဆီတို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။ 
  • ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္ 

(၁) ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ ဆန္မုန္႔ စားပြဲတင္ဇြန္း(၁)ဇြန္း၊ ပန္ကိတ္မုန္႔စားပြဲတင္ဇြန္း(၂)ဇြန္း၊ နဲ႔ ေရစားပြဲတင္ဇြန္း(၂)ဇြန္းကို ေရာေဖ်ာ္ေပးပါ။ (မုန္႔တစ္ခ်ပ္စာ ျဖစ္ပါတယ္)
(၂) သၾကားလက္ဖက္ရည္ဇြန္းဝက္နဲ႔ ထန္းလ်က္ရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း(၁)ဇြန္း တို႔ကို ထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊပါ။

W9wg53jiokgjihhhins1
(၃) ဒယ္ျပားထဲမွာ ဆီ(သို႔) ေထာပတ္ကို ထည့္ၿပီး အပူေပးပါ။ ေနာက္မုန္႔ႏွစ္ကို ထည့္ပါ။ အေပၚကေန အုန္းသီးဖတ္နဲ႔ ဘိန္းေစ့ထည့္ေပးပါ။
(၄) မုန္႔ေပၚမွာ အေပါက္ေလးေတြ ျဖစ္လာၿပီဆိုလွ်င္ ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ။
(၅) အရသာရွိတဲ႔ ဘိန္းမုန္႔ပူပူေလးကို ေကာ္ဖီနဲ႔ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Ref: Evyfoodlover.com 

0 comments: